14 Mart 2015 Cumartesi

LABNELİ LEZZET RULOSU

      Vaktimi mutfakta geçirmeyi severim. Keşfettiğim yeni yemek tariflerini dener yada kendi kendime tarifler üretirim. Ana yemeğin yanına yakışacak garnitürler ve mezeler hazırlamaya bayılırım.
       Poğaçalara, böreklere, bulgur pilavına, kahvaltıma kırmızı etli biber koymayı seviyorum. Elimdeki malzemelerle kendiliğinden ortaya çıkan bu tarifime "Labneli Lezzet Rulosu" adını verdim.
      Bu tarifimi "Pınar Labne ile hazırlanan tarifler" adı altında, bir yemek sitesinde paylaştım. Beğenilen bir tarif oldu ve bana "Sahrap Soysal'ın Bir Yemek Masalı" kitabını kazandırdı :)




     Malzemeler

  • 2 tepeleme yemek kaşığı Pınar labne
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı ince çekilmiş ceviz
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • Ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Süslemek için nane yaprağı

       Yapılışı

        Kabak ve patlıcanlar çizgili pijama şeklinde soyulur. Patlıcanlar uzunlamasına dilimler halinde kesilir ve 30dk. tuzlu suda, acısı gidene kadar bekletilir. Sonra havlu kağıt ile kurulanır. Kırmızı biber küçük küpler şeklinde doğranır ve ayçiçek yağında kızartılır. Kızartılan kırmızı biberler, kağıt havluya alınarak yağının çekilmesi beklenir. 2 tepeleme yemek kaşığı Pınar labne, 2 tepeleme tatlı kaşığı çekilmiş ceviz ile kızartılan kırmızı biberler bir kapta karıştırılır.Kabaklar da uzunlamasına dilimler halinde kesilir.Önce kabaklar, sonra patlıcanlar ayçiçek yağında kızartılır ve tuzlanır. Havlu kağıdın üstüne alınarak, yağının çekilmesi beklenir. Kabak ve patlıcan dilimlerinin içine hazırladığımız iç harç karışımı (Pınar labne, ceviz, kırmızı biber) konularak, rulo şeklinde sarılır. Ruloyu sabitlemek için, üstüne kürdan batırılır.Süslemek için kürdanın üstüne nane yaprağı iliştirilir. ( Kullanmış olduğum bu malzeme ile toplam 15 adet sebze rulosu çıktı.)
       Sofranızdan bereket, muhabbet ve sevdikleriniz eksik olmasın. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder