Malzemeler
- Baklavalık yufka
- 4 adet patates
- 2 adet soğan
- Ayçiçek yağı
- Domates salçası
- Taze kaşar
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1 yumurtanın sarısı
- çörek otu
Yufkanın katlarına süreceğimiz sos
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozunun yarısı
Yapılışı
İç Harcı
Patatesleri soyup, dörde bölüyoruz ve kaynayan su dolu tencerenin içine atarak haşlıyoruz. Ben bu şekilde haşlıyorum. Çünkü daha pratik oluyor. Patatesler haşlandıktan sonra süzüp, patates ezici ile eziyoruz. Göz kararı istediğiniz miktarda taze kaşar rendeleyip, sıcak patateslere ekleyerek ezmeye devam ediyoruz. Püre haline gelen patateslere 1 tutam karabiber ekliyoruz.
Rendelediğimiz soğanları, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağında kavurmaya başlıyoruz. Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. 1 tutam pul biber ve tuz ekleyerek 1-2 dk. daha kavurduktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Püre haline getirdiğimiz patatesleri ve kavurduğumuz salçalı soğanları birleştirerek harmanlıyoruz. İç harcımız hazırdır.
- Baklavalık yufkayı ikiye bölüyoruz.
- İlk katına silikon fırça ile hazırlamış olduğumuz sosu sürüyoruz.
- İkincı kat baklavalık yufkayı üstüne koyarak tekrar üzerine sosu sürüyoruz.
- Hazırladığımız patatesli iç harcı koyup, rulo şeklinde sarıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz rulo böreklerin üzerine yumurtanın sarısını sürüp, üzerine çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk. üstü kızarana kadar pişiyoruz.
Sofranızdan bereket, muhabbet ve sevdikleriniz eksik olmasın. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder