23 Ocak 2015 Cuma

FIRINDA GÜVEÇ MÜCVER


    Gün içerisinde, ev işlerimi ertelediğim yada üşenerek yapmaktan vazgeçtiğim bir çok şey olur. Ama yemek yapmak söz konusu ise, o atalet halim yok olur :) Mesela sabah kahvaltısız bir güne başlamayı asla düşünemem.Yemek yapmayı çok severim.Eşim de bu durumdan çok hoşnuttur :)
    Bu arada eşimde harika yemekler yapar. Sadece kendi yaptığım yemekleri değil, çevremde beğendiğim yemekleri de, bizzat yapan ustalarından paylaşacağım.

 
      Gelelim mücverimizin tarifine;
  • 3 kabak
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100gr. beyaz peynir
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 3-4 adet taze soğan
  • 1 demetin 3'te 1'i kadar dere otu
  • 1 demetin 3'te 1'i kadar maydanoz
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kuru nane
  • çörek otu
      Kabaklar soyulur, rendelenir ve suları sıkılır. Taze soğan, dere otu, maydanoz ince doğranır. Beyaz peynir ezilir.Derin bir kapta yumurtalar çırpılır.Kabak, taze soğan, dere otu, maydanoz, un, kabartma tozu, zeytinyağ, beyaz peynir, pul biber, karabiber ve nane bu kaba eklenerek karıştırılır. (Tuz koymuyorum. Beyaz peynirin tuzu yeterli geliyor.) Küçük güveçlere konulur. Üzerine çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. pişirilir. Ilık olarak servisi yapılır.

     Sofranızdan bereket, muhabbet ve sevdikleriniz eksik olmasın. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder