21 Şubat 2015 Cumartesi

NİKAH ŞEKERİ YERİNE ÇOCUK GÜLÜMSEMESİ ARMAĞAN ETMEK


       Şubat ayının sonlarına yaklaşıyoruz...Mart ayını da atlattık mı gelsin düğün mevsimi :) İlkbahar, yaz, hatta yazın son demlerine doğru nikah ve düğün trafiği son hızla devam eder. Ne güzel şeydir evlilik...Sevdiğin insanla bir ömür hayatı paylaşmaya başlamak. Gelen bebişlerle de evin havası daha da neşelenir. Çocuklar büyümeye başlar, zaman hızla akar ve her sabah biraz daha yol almış, biraz daha olgunlaşmış, biraz daha yaşlanmış uyanırken, yastığın diğer tarafındaki o yüze, o nefese bakıp iyiki varsın demek.
        İşte bu düşünce ve heyecanla başlar evlilik hazırlıkları...Bütün herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülür ve imkanlar dahilinde yapılmaya başlanır. Bunlardan biri de nikah töreninden sonra davetlilere, günün anısı olarak "nikah şekeri" hediye edilmesidir. Kendimden bilirim ki nikah şekeri alınır fakat pekte muhafaza edilmeden kırılır, kaybolur gider. Anne, baba ve belki 1. derece yakın akrabalardan bazıları hatıra olarak saklar ama çoğunluk tarafından nikah şekerinin esamesi okunmaz. Ne yazık ki bende dahil olmak üzere durum budur...
        Hem havada kalan bir hediye, hem olmazsa olmaz ve üstüne de hatırı sayılır hiç de azımsanmayacak bir meblağ tutunca, bunu doğru bir yere yönlendirmek gerektiğini düşündüm. Bu düşüncemi eşim Burak'la da paylaştım. Aklın yolu bir. O da bana hak verince bu düşünce ile çıktık yola. Biraz araştırınca nikah şekeri yerine davetlilere o günün anısı olarak ölümsüz bir hediye vermeye karar verdik.
        Darüşşafaka Cemiyetine nikahımıza davetli tüm kişiler adına bağışta bulunduk. Magnetlere telefon süsü nazar boncuğunu kendimiz ilave ettik. Böylece nikah şekeri için ayırdığımız bütçe doğru bir yöne aktarıldı. Bu vesile ile bir kaç çocuğumuzun eğitim masraflarına yardımda bulunup, bu kurumunda daha fazla kitleye ulaşmasına da vesile olduk.

         
      Darüşşafaka Cemiyetini bir çoğumuz bilmesine rağmen kısaca tanıtmak isterim. İşte kendi sitesinden yazısını sizlerle paylaşıyorum. Merak edenler için linkini yazının sonunda ekledim.

     "Darüşşafaka Cemiyeti 150 yıldır sunduğu kolej seviyesinde eğitimle, babası veya annesi hayatta olmayan, yetenekli ancak maddi olanakları yetersiz 1000’e yakın öğrenciyi, yaşam boyu öğrenen, evrensel değerleri benimsemiş, özgüvenli, ülkesine ve topluma karşı sorumluluklarının bilincinde, lider bireyler olarak yetiştiriyor.
      150’inci kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu özel yılda, özel günlere yönelik geliştirdiğimiz ürünlerimizi tercih ederek Darüşşafaka’ya siz de destek olabilirsiniz.
      Sizin ve sevdiklerinizin tüm özel günlerinde Darüşşafaka Cemiyeti'nin sizin için tasarlayacağı ürünleri tercih edebilir, bu mutlu günlerinizde çocuklarımızın geleceğine bir ışık yakabilirsiniz."

 Linki;
(Darüşşafaka özel gün ürünleri ile hem çocuklarımıza bir gelecek bağışlayın, hem de misyonumuzun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayın... )

       Bazı cemiyet ve vakıflar hem bağış sağlamak, hemde misyonlarını daha geniş kitlelere ulaştırmak adına, özel günleriniz için ürün yapmaktadırlar. Onlardan bir kaçını paylaşmak istiyorum.

  • Darüşşafaka Cemiyeti
  • LÖSEV ( Lösemili Çocuklar Vakfı )
  • TEGV ( Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı )
  • Tohum Otizm Vakfı
  • UNICEF ( Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu )
  • TEMA
  • ÇEKÜL
  • HAYTAP Hayvan Hakları Fedarasyonu
  • WWF ( Dünya Doğayı Koruma Vakfı )

       Davetlileriniz nikah şekeri yerine, bu duyarlı davranış karşısında daha mutlu olacaklarını düşünüyor ve                TABİİ Kİ TERCİH SİZİN diyorum... 



     





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder