30 Haziran 2015 Salı

PINAR LABNELİ MİLFÖY GÜZELİ


   Çalışan bir anne olarak işimi evden idare ettiğim için, annem haftanın 3-4 günü Cihangir'e bakmak için geliyordu. Annem her öğlen Türk kahvesi ve akşam üzeri 5 çayı içer. Anneme eşlik ederken bir baktım bende bu durumun müptelası oluvermişim :) Özellikle 5 çayının yanında tatlı veye tuzlu kurabiye, börek, çörek veya salata ve benzeri yiyecekler oluyor. Ramazan dolayısıyla 5 çayı seremonisini iftar yemeğinden sonra yapıyoruz. Çayın yanında mis gibi gidecek bir tarif paylaşacağım. Bu tarif bana ait olup, Pınar Labneli tarifler için hazırlamış olduğum bir tariftir.


Malzemeler
  • 2  tepeleme yemek kaşığı Pınar labne
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet kırmızı biber (kapya)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

      Soğan ve kırmızı biberi küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz. Pırasayı uzunlamasına 4'e bölüp ince ince doğruyoruz. Sıvı yağda bütün malzemeleri kavuruyoruz ve tuzunu ekliyoruz. Kavurduğumuz karışım soğuduktan sonra Pınar labneyi ekleyerek harmanlıyoruz. Milföy hamurunun üzerine malzemeyi koyup, üstüne gelecek olan hamuru kalıpla keserek üstüne yerleştiriyoruz. Yumurtanın sarısını milföy hamurunun üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20dk. pişiriyoruz.
     Sofranızdan bereket, muhabbet ve sevdikleriniz eksik olmasın. Afiyet olsun.








2 yorum:

  1. Farklı ve çok güzel bir sunum olmuş,çok beğendim.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim :) Teşekkür ederim...Sevgiler...

      Sil